Scandalul Mădălin Ionescu
Ei, bine, poveștile lui cu serialul șeherazadist ”Leo de la Strehaia” m-au fascinat. M-au frisonat. Fiindcă au atins, iată, incandescența unui mare eveniment. Ce se mai poate peste asta, mi-am zis? Ori tu, tu dragă Mădălin, lucrezi la un tabloid, știi cum se face. Sincer, m-am uitat la începuturile lui. Dar, nu fanatic. Nu agreez genul ăsta de emisiuni care creează vedete inconsistente, e făcătură. E pentru populația ”cealaltă!… Apoi, nu agreez personajul. E dreptul meu. Îl găsesc grețos. Lipitoare, libidinos, mega-grobian, lăudăros. Cumpărătorul de carne vie, mușteriul vipurilor feminine inventate tot de voi în tabloidele tv. Ba, mai și frizează exibiționismul. Nu agreez temele indiscrete. Deși ai zice că cine, eu vorbesc? Da, dar chestiune de abordare, de unghi… și mai ales de morală. Mă mir că în timp ce te declari împotriva șpăgilor („Îmi era silă de colegii care primeau șpăgi și pretindeau apoi că sunt mari justițiari. De aceea am ales tabloidul…”) faci un serial care miroase, pute a șpagă. Nu acuz. Nu am dreptul. Doar întreb. E un contract între numitul Leo și o firmă de-a ta? Sau între el și Kanal D, ce e ? Explică lumii. Am văzut – nevoit să o fac – scena apocaliptică, de junglă, incriminată, acuzată de multă lume. Rating la greu. Nu mă pronunț. Căci nu mai am ce adăuga.
Ulterior m-a interesat comparația ta între cele două genuri de presă. Făcută de tine ca fost ziarist politic ajuns la tabloid. Venită de la tine, ins cu practici lungi, mi s-a părut interesantă. Cu o concluzie amețitoare prin adevărul ei. Pe care încerc să-o ”traduc”: Emisiunile politice sunt mai murdare, mai imunde decât orice fel de emisiune tabloidă…
Corect! Dar, nimic nou. Suntem la punctul, la nivelul, momentul la care în SUA autoritățile acceptau tabloidele de tip Heffner, în conformitate cu amendamentele din Constituție. Nu te duce la istorii. Mai ușor e să revezi filmele dedicate lui Heffner. Acolo pricepi totul. Tabloidul și tabloidismul lui e o formă de exprimare a libertății umane…Probabil, crezi că am făcut mișto când am spus că mă frisonezi… Poate, dar nicidecum cu afirmația aceasta privind drumul tău în presă. Aici, suntem mănușă. Gândesc la fel – vezi blogul câteva zile-n urmă – ca tine, privind cele două genuri de presă. Soarta ne e asemenea. Numai că, eu nu am plecat din politică fiind scârbit. Nu, am fost stră-mutat! Mi s-a impus de către trustul la care eram. Nu am fost forțat, ci împins spre bani mai mulți. Deranjam un om cu polirica… Care acum e împins la o judecată finală. Și, de a cărui soartă, îmi e, sincer, milă… Om sunt. Om am rămas…