La Euro de Paris, Nicio șansă!

france-2016-logoLa tragerea la sorți de la Paris pentru turneul final CE, am căzut în cea mai controversată grupă posibilă. Aceea cu țara gazdă. Și, mai mult, avem onoarea ca dimpreună cu gazdele să deschidem competiția. Unde putem fi haliți, demoralizați, beliți ca vaca care râde mov. Apoi, jucăm cu două echipe ”albaneze”. Prima este Elveția. A doua Albania însăși… Nu e greu dar nici mai ușor nu se putea. Mai ales că – obsesia lui Puiu Iordănescu, jucăm primele două meciuri la Paris. Adică nu ne trambalăm prin Franța. Cu bagaje, cu cățel, cu purcel. Tot așa am fost și în SUA, cam răsfățați când am jucat la LA în grupă cu o singură deplasare – nenorocirea de la Detroit 1-4. De ne-au făcut elvețienii arșice cu arbitrii lor cu tot? Dar, tot am ieșit din grupă… Ca finalmente, să mergem la San Francisco-Palo Alto și să ne-nece al nostru Prunea.

Care ar fi belelele acestei trageri ? Una, că jucăm cu Franța și lumea știe câteva lucruri deductibile. E gazdă, și pe gazde, de când e lumea le-au ajutat… organizatorii. Mereu au avut protecție. Sper ca la meciul inaugural să nu fim, totuși, victimele unor abuzuri prea… abuzive. Să ne fure în limitele decenței. Apoi, să nu uităm că avem în grupă și o altă echipă dintr-o țară ”ciumată”- Elveția.Centrala arbitrajelor mondiale. Cu care am mai pățit-o… De data asta ar mai fi o șansă: conducerea superioară a fotbalului euro-mondial e cam suspendată, e cam în budă, e cam speriată. O cam doare-n Nyon de Elveția. Asta, privindu-i pe marii dulăi, blatterii FIFA-UEFA. Dar, cățeii helveți sunt liberi, activi și prezenți. Cu Albania cea reală să zicem că nu-mi fac mari probleme. Să zicem.

Dar, să nu uităm că ne-am calificat chinuit tot dintr-o grupă ușoară. Dar, echipă? Ce echipă avem? Că moartea poate veni direct din bătătura noastră. Ce lot mai are Tata Puiu? Cu cine completează el găurile? Că, nume avem, fotbaliști nu prea.

Recapitulând vicisitudinile care ne așteaptă, expuse mai sus, această echipă nu are prea mari șanse. Fiindcă, trebuie să bată numai cu scoruri ferme, clare și mai ales mari, la adăpost de orice furt… Ca la box: fă-l KO să nu te bată el la puncte cu arbitrii!

Diagnosticul meu realist: nicio șansă !