Jurnal mascat

Blog VINERI 10 februarie

Cu atâtea evenimente aiuritoare, mai nou după Guvern, s-a deschis un al doilea front de luptă – Cotroceni. Contra președintelui. Și, totul a început la incitarea președintelui. Adică a semi-președintelui Iohannis… Culmea e că totul este pașnic, fără violență, premieră românească. Dar după emisiunile RTV cu materialele trimise-n flux de Eroul Sebastian Ghiță am o nesiguranță crescută. Căci, mi se relevă ceea ce simțeam ca un animal, miroseam din aer: toată țara e controlată, așadar condusă, de servicii. De Sistem. Pe care acum îl folosește necinstit, incorect, Iohannis. Real acum e un răsboi PSD – Binom. Am aflat și că Gen Coldea nu a fost scos de fapt din SRI ci trecut pe o linie discretă. Probabil, deocamdată…

Am terminat lectura la ”Cevengur”- Andrei Platonov. Incitantă carte. Geniul proztorului rus… O cavalcadă naivă idioată în care cretinii cei mai creduli caută comunismul fără să știe cum arată. Totul e donquijotesc. Dealtfel, un anume cervengurean – de ce l-or fi tradus ”cervenguran”, căci e Mănăștur – mănășturean, nu mănășturan…? – Pașințev umblă îmbrăcat vara în zale pe pielea goală; alt ”Quijote” se numește Kopionkin (kopio – lance), un Lancelot însoțit de o iapă numită ilf-petrovian ”Forța proletară”, asemeni cu celebra Rosinanta. Omul o divinizează, adulează pe decedata comunistă Roza Luxemburg…Rosinanta –Roza Luxembrug… ce lume … Un roman mare care, am eu o teorie seamănă cu mai toate merile romane ale lumii. Găsești aici de-a valma – așa cum prefațează și Ion Ianoși – pe Bulgakov, Cehov, Dostoievski – numele unui personaj, dealtfel, frații Karamazov; ”călătorismul”, aventurismul donquijotesc e boala personajelor cervengurene ca și a multor personaje romanești din literatura rusă : Cicikov din Suflete moarte, Nehliudov Învierea.

Piața, piețele nu se lasă. Se pune în balanță binomul Guvern – Președinte. Jos Guvernul! se aude în larga-ne piață a Victoriei, Jos Iohannis! pe mărețul și încercatul deal al Cotrocenilor. Într-o simplă instanță ambele funcțiuni sunt alese liber de Popor. Ambele proteste sunt total nelegitime. Deși, cu toată legitimitatea, eu unul, băgai un mic vot acolo…Îmi vine să-mi tai mina de trei ori, sau în trei mii de bucăți. Mâna aia cu care am băgat în urnă masochistul meu vot pentru alogenul nostru Președinte. Care numai politică pro-România nu face. I se trage de la purcoiul de Mercedezuri primite cadou pe când ea primar de Sibiu. Vin de la cumnatul Usatâi…Cumnatul cui? Las’, că sunt și supărat pe liberalii mei schimbați la culoare de orăvitorii Pedeliști plus o muiere impotentă politic pusă-n frunte, plantată, parașutată de Iaohanni…Plus mazilirea discretă a lui Crin m-au determinat să votez pentru prima oară-n viață cu PSD. Deși, aici nu cred că am greșit prea mult:

 Jur, solemn să nu mai merg la vot niciodată !