Jurnal mascat

MIRCURI 9 nov

M-am trezit în toane bune deși ieri seara am cam abuzat de un vin bun, beut la americanul din Chicago L. S. în apartamentul lui aflat la câteva blocuri de mine. Discuții drăguțe la care s-au adăugat doamna sa și fiul, pe Skype. Alegerile din SUA. Doamna cu Madama, numită criminală de fiul lor, 25 de ani, care ține cu Ăla…Amuzant.Eu, unul, conservator – nu în sens politic American – bătrân, mă simt în pericol dacă iese Trump… De ce, habar nu am dar e apanajul vârstei să te temi de schimbări. Uite, dacă Stanca de acum 20 de ani, opozantul ar citi ce scrie cel de azi s-ar cruci, nici măcar nu ar râde, ar plânge. Acum, la noi prefer să iasă… PSD-ul. Sunt mulți oameni pe care-i cunosc, și cogeneri într-un anume fel cu mine… Din PNL ul ”meu” s-a ales praful. Cine-s ăștia ai lu’ Gorghiu, cine e Gorghiu? Făcături. Unde-s Ludovic Orban, Crin, vechii mei amici…sau chiar și Kuki Tăriceanu care are un drum aiurea…? Stabilitatea mi-o ofera acum PSD-ul. Doamne, ce pot să scriu….dar realitatea asta e nu am inventat-o eu.

Pe la 10. dim m-a sunat dl Dumitru Constantin Dulcan autor de filozofie și metafizică – a cărui aniversare fu pe 6 nov 78 de ani – autorul fascinantului volum Inteligența Materiei, să mă întrebe dacă am citi ultima sa carte. Nu. Vreau să ne vedem și să vi-o dăruieasc. Mulțimesc. E o mare onoare. Dealtfel, cu câteva seri mai înainte, poate de ziua dumnealui, m-a sunat Dorel Vișan să mă salute pentru amândoi, erau împreună.Mă gîndesc ce-i leagă pe cei doi uriași? Cred, tocmai, aspirațiile metafizice ale lui Dorel.

Cartea Inteligența materiei pe vrema ailaltă se dădea pe sub mână, era fabulous. Se adresa oricui dar îndeosebi publicului alcela minunat de Tele-enciclopedia,emisiune TV, prezentată cu două voci splendide: Costică Băltăreșu și Fl Pittiș. Acum, sunt posture tv specializate, nene, care trăiesc din asta, nu o emisiune Radio sau TV. Digi Animal World, Historu Channel, Nat Geo, Seria Discovery, Animal Planet și multe altela Unele in care BBC este lider și altele pe același model făcute de alți mari specialiști. Drăguțul domnn.

Joi 10 nov am plecat cu Florin la Alba. Festivalul Ziua de mâine. Membru în juriu, Recital ăn ultima zi, și co recital cu Dinu Oărașu. Afisul e aici…

Vineri 11, sâmbătă 12, dum 13 – festivalul. Nu mai scriu nimic. De câte ori am scris la folk și mi-am expus ideile a ieșit aiurea, nedorit de aiurea. Mi-a făcut scărbă să-l mai și văd pe un anume ”poet”, de fapt un bun textier, versificator că-mi scrie pe Facebook textual: ” Pișa-m-aș p pe mormântul tău George Stanca”…O expresie demnă de un om de cultură.Mă gîndesc să o pun chiar motto la deschiderea prezentului blog. Merită…

afis