Jurnal Mascat

NOTĂ Însemnările Jurnalului Mascat de ieri sunt mai consistente, mai lungi mai laborioase, cu poze și relatări ample, așa că le las pentru mai târziu. Sper că lectorul meu apropiat fie el Dan P, Gică, Stănică, Ioana… să înțeleagă și faptul în plus că sunt omul impulsurilor primare. Ba, vă mărturisesc că încă mai lucrez la însemnările de blog datate 18 sept 2016…

LUNI 10 octombrie dimineața

Uite cu ce m-am trezit azi la poale de munte, ce zic eu, pe barbă de munte, una plină de brazi, direct sub Crucea Caraimanului. O zi minunată, perfect însorită, călduță,după amenințările hibernale de ieri și alaltăieri. Zi de bun augur, de început de săpătămână; de al doilea decan al lui Brumărel ; de început de eră și pentru mine în acest nou cadru montan benefic și salutar. Noua Austrie a vieții mele. Uite, Domnule, cu ce veste încep o viață nouă, fir-ar să fie:

Giuleștino

S.O.S. Rapid – Oportunismul

Aflu așa, luni de dimineață, pe nemâncate, pe inima goală că un băiat, cândva bun, care are ceva chei din cămările Rapidului, s-a remorcat cu numele de RAPID la un partid politic. Încerc să evit a-I scrie numele, Partidului, căci nu fac propagandă nimănui. Doar Rapidului, dacă e nevoie…

Mi se pare un fapt condamnabil. Penal. Inconștient. Și, mă întreb jucând naivitatea, ce nevoie are un partid nou să se înfășoare în culorile unui club de tradiție e drept dar din Liga 5, bre!? Parșivenia și oportunismul îi sunt uriașe. Și, când scriu ”oportunism” folosesc sensul firesc al DEX, nu traducerea aia din engleză a mai tuturor semi-alfabetizaților crainici sportivi, care știu mai bine engleza decît româna, ”făuritori de limbă strâmbă”. O păsărească anglo-saxoneză… unde faptul că Hagi ar fi ”oportunist” e de bine; ”e oportunist că dă goluri multe ”…analfabeții, bieții !

Oportuniștii politici, profitorii de la noul partiduț – auzi, tu, România unită a unui Rapid dezbinat, cu două echipe ! – nu merg cu un nume amărât, pauper din Liga 5, nu cu el se împopoțonează, ci cu simbolurile istorice încă vii, ale unui sentiment mega – popular: Rapidismul. Fenomen social de masă. Nu-s proști, oportunșții unioniști… Probabil că Horia a primit ceva promisiuni financiare. Se înșeală amarnic copilul și pătează Istoria clubului cu un act grav de insconștiență, crezând în promisiuni electorale. Se va căi, căci îl știam rapidist adevărat, dar devreme ce s-a băgat cu oportuniștii e și el același aluat. Păcat! Noi suntem cei ce strigau pe teren ”Cine ne-a băgat, în B?” ”- Ceaușescu-PCR!!!” și ”Galeria lui Rapid //N-a fost membră de partid!” și acum iată-ne cu echipe la remorca unui partiduț, partidel cu echipa dar cu steagul alb-vișiniu pe frontispiciul lui. Curat oportunism, coane Horică !

Doamne, pe mâna cui ai lăsat Rapidul bunicului și al tatălui și al fiului care sunt eu, ! CFR-ul nostru… de la 1923…