Jurnal mascat

masca

DUMINICA 22 mai Jurnal mascat

Am de văzut azi la 14 un meci greu. Rapid- Academica Clinceni.Sunt tare îngrijorat. Iau un taxi după ce am privit absent la Mezzo, nici nu mai știu ce. La stadion mă grupez cu câțiva Seniori.Bucurie e 1-0 pentru noi. Echpa tot nu strălucește și are obiceiul să dea 1-0 și să tragă de el tot meciul pe nervii tăi. Uite că nu e așa, fac ăia 1-1. Plec nervos de la Seniori. Restul e aici ăn rubric pt Click.

<< Giuleștino – George Stanca ”Olè -Olá ! Rapidul e în A!”… Noi, tot pe stil vechi suntem. Nu avem rimă pentru Ligă. Na! ”Deși, tot Giuleștiul strigă: Rapid a intrat în Ligă!…” iată, v-o dau eu, moca. Dar eu, rapidist cu state, cu copii, nepoți, rapidist din tataie-n tată și din mine-n fiică-mea, zic doar ce mi-a spus Hussein, vechiul nostru rapidist, profund și pessimist.”Bă, am ajuns să ne bucurăm de o promovare, așa cum luam campionatul pe vremuri…” Bucuria noastră a celor vechi, dragi copii, e mai mică decât a voastră. Noi ne bucuram cu tort de bezele și șampanie Moet de la Copos. La Titlu. Voi, de-un codru de graham cu apă mierală de Azuga… astea sunt vemurile… Nu mă supăr, fac comparații. Oricum, e de mulțumit pentru bucuria asta patronilor – Doamnei și Domnului – căci, cu toate relele, au reușit să țină echilibrul financiar al echipei. Nu-i frumos că i-ați înjurat… Iar, diversiunea aia cu datoria veche, fu ca un pre-infact, înainte de a crăpa… Dinu Vamă a fost fabulos: a venit când era nevoie. Și ca moral și ca restul. Nu știu ce a făcut, dar o simt… Te pup, Dinule! Alexa a ținut în frâu o echipă demi-hrănită și demi-potentă. Echipa? Ce să zic, după ce am i-am zis ”Mațefripte.ro?” Bătea chinuit cu 1-0 și emoții o mie! La 1-1, nervos, am plecat acasă. Nu am apucat să intru în burta stadionului că a fost 2-1. Apoi, m-am pus pe rândul 3 în spatele lui Alexa. I-am spus vecinului: ” Schimb locul, schimb norocul!” Și, iar a fost gol. M-am plimbat ca un nomad prin stadionul Giulești. Eu am câștigat meciul… (sanki!). Dedic Victoria mea tuturor rapidiștilor… hai că n-o luai razna, fetelor! Pe praful ăsta politic, neplăți, hoțìi,criză de autoritate, corupție generalizată; când cel mai mare criminal al țării, Dan Condrea a fost sinucis, cum să nu te bucuri de o promovare?! Anonimatul ne pândea. Istoria ne mânca. Deveneam o echipă de legedă, fără echipă…”A fost odată ca niciodată o echipă Rapid”… O, că n-am scăpat! Ne înecăm cu șampanie și uităm că bucuria rimează cu caseria… Ia, să vedem când se umflă conturile băieților?! Olè, olè, Mulțumin Rapidule! Dar, cu lotul ăsta nu ești de Liga Unu, niciodată. Am promovat. Ne-am bucurat! Deșteptaaaaaa-rea ! >>

 

Am mers cu grăbire la MI, gașca de ieri nu s-a lăsat. Repetir. Au venit și rapidiștii: M F și cu Marian. MF, cam grobiam a uitat că sunt femei la masă. M-a disperat. Nu mă mai încurc cu el. Am să-l evit. I-am lăsat acolo. Portăreasa chiar m-a întrebat cine e domnul? I-am spus că eu sunt invitat, domnul e unul de-al vostru, are legitimație de intrare.