Jurnal mascat

Luni 13 iunie

jurnal-mascat Duminică, până spre seară când a început o Mocănească lungă, cât toată naptea, a fost o zi splendidă. Am  făcut înainte de termen,dragi tovarăși, pentru prima oară, turul complet al Mallnitzului. Deci, Hotel Edelweiss –  aleea spre munte, retur, pod-Gară-retur drumul neasfaltat în amonte pe malul răului……. Am fotografiat crucea  aceea ciudată cu creanga-n carnea altei crengi, apoi am ajuns la banca descoperită de mine ieri, care era  ocupată de o pereche tânără cu un cărucior având un copil cam de 3-4 luni, ce mi-a amintit cu duioșie de Eva  mea, și cu un câine mare și rău; apoi drumul se lățește, e bine îngrijit, cosit pe margini. La mijlocul distanței mai sunt două bănci și un coș de gunoi din lemn semn că aici e loc de popas.Și că primăria s-a gîndit la ”omentul”, vorba lu mamaie, care mai are nevoie de odihnă. Când am ajuns la pod, unde într-un pliu se ascunde un parc minunat, cu un monument al eroilor căzuți în cele două războaie, cu bănci verdeață, cu un soi de adăpost, nu știu ce e, dar l-am fotografiat. Iarbă verde, copaci…De vis. Am mai mers până la Billa care era închis. Apoi, la birouri care erau închise. Retur pe drumul principal de-a dreapta răului în aval adică – până la Uhl hotel al lui Maricel Pistolaș unde l-am găsit pe cumnatul său. Apoi acasă.Transpirat, fericit. Am raportat imediat ”conducerii superioare”, lui Bigu personal, recordul. Pentru care am primit calde felicitări.

La 15 au început transmisiile de fotbal. Turcia – Croația 0-1. Croații cu mari nume în lot. Rakitic, Modric, Srna, Manzukic…Dar stadionul era plin ochi de turci. Golul l-a dat Modric, gen Payet cu noi; bare multe,croate; ba la gol, un croat colorat vopsit pe cap a reușit să intre și să se bucure cu Modrici și ceilelți. Au fost și ceva cafturi în oraș.

Vizionare slabă atât pe tv din cameră cât și pe Dolce, net. Dar, m-am enervat rău când l-au auzit pe Grădinescu că zice ”în stânga liniei mediEne” ; iar apoi pe gemelaru-i frate Enăchescu, sultanii postului, că spune : ”l-a sters cu cotul” și apoi când se văzu că omu era plin de sânge ca la balamuc, magafaua, ca s-o dreagă, se corectează… ”la șters cu partea ascuțită a cotului”. Apoi, o ține pe-a lui: căci alt jucător ”se lovește și el de cotul ascuțit al unui turc”. Turcii cu coatele ca iataganul! Multă prostie îngâmfată. Când văzui că o ține langa p-aia cu ”cotul ascuțit” de parcă pe el l-a făcut mama cu coate boante… am trecut pe ORF, la televizorul de cameră. Un mare Samsung care e zeiss la imagine și la câtă germană știu nici nu mă prind la eventualele erori de limbă de vacă…