Jurnal mascat

Blog JOI 24 august

Am plecat duminică de la Telega. Minunat totul, am prins și ceva vreme accesibilă, fără caniculă, chiar și cu ploaie timp în care am zăbovit în apa sărată și foarte caldă. Păcat că se duce vara și mai am ceva treabă prin alte locuri. Așa că luni , pe o vreme îndoielnică spre ploaie am plecat cu Florin, cu mașina mea la Costinești.Cazarea rezervată de gazde – Club White Horse pentru a fi prezent la Fest FOLK din 25-26 august. Organizatoarea, Amelia, a venit să detaliem totul privind trupele și paticiparea. Eu fac pe scenă interviuri cu ”greii” care-și vor aminti de Costineștiul de altă dat’.

FORUM o cârpeală cu scoci

În fine…Stau la Forum un căcat vechi și poleit de formă. O rușine. Aceleași camere vetuste, rămase din vremile comunisto-uteciste. Când era răvnit. Clădirea bria, era ca o perlă. În plus, unii recepționeri sunt atât de plini de ei, .Îi întrec chiar pe securiștii de la vechea recepție, care-l păzeau pe Nicu Ceaușescu. De parcă ar fi cel puțin patronii unor zgârie nori din Makkah Royal Tower – Mecca sau MetLife Building,- New York …

Ba, trecănd spre restaurantul de la parter//subsol cel cu fața la mare de lăngă mare…sau ce o fi, un pițifelnic blonziu sare pe ”mine nu e voie dezbrăcat!”, eram fără cămașă.Zic: ”Păi, abia am făcut doi pași, voiam să mă așez să beau o bere. Mă îmbrăcam că am educația, dar acum m-ai speriat. Plec înapoi…” mai aud apoi ceva de la o voce autoritară dinspre singura masă ocupată din cele 20 de hectare libere bune de însămânțat, prin care briza mării se zbenguia… Mă fac că nu-l aud și fac stânga-mprejur. Să pape îmbrăcați alții … revenind pe același traseu domnul care m-a strigat și-a cerut scuze.Le-am acceptat.

Mă feresc cât pot de mârlănii dar ele se țin după mine. Am hotărât să mănânc în cameră. Ce intuiție…chiar înainte de acesastă întâmplare. Iau mâncărica de la WH și pap în cameră… Cameriștii sunt doi copii de nici 18 ani băiat/fată. Extem de drăguți și amabili încă nepervertiți, necordiți de loazele din jur… Stau la un etaj mare de unde am panorama din sudul stațiunii. Hoteluri noi, cam multe , strică peisajlul acela vechi .Dacă moștenesc și mârlănia de tip nou, e de rău.

Oricum, dacă mi se spune că tot semăn eu cu simpaticul Eugen Cristea, amicul care a făcut pe vremuri emisiunea ”Feriți-vă de măgăruș” eu atât vă spun: <<Feriți-vă de ”Forum”>>… Balcoane frumos poziționate, dar jupuite de tencuială; am rămas în mână cu clanța de la baie unde băltește apa-n colț ca gunoiul aruncat de muieri puturoase și pute a pisoar public căci aerisirea băii e-ndolelnică. Aerul condiționat merge după legi sovietice, adică atunci când vrea partidul. Mă trezesc când nu mă aștept că pronește vifornița d-a surda… Scurgerea apei din ventilație se face în balcon, direct, nu călcați fără papuci, că oricum pute! Perdelele dacă tragi mai mult de ele, culisează și se revarsă în afară curg de pe șină … I-am rugat pe drăguții cameriști să pună un scoci ca opritor și acum e bine.

Că, asta e FORUM azi – o cârpeală cu scoci. Și, să știți că nu-i culpabilizez pe proprietari.Pare-se min tin și Spo… Căci nu ai ce face la un sezon de vară de 8-10 săptămâni? Bagi bani și nu scoți nimic…Oricum, totul e la nivel de țară. Iohannisland? Nu, Iohannistan. La nivel de cultură, de comportament,de civilizație, de totu-i un jelitor manelism național. La fotbal, idem. Că aseară am asistat ca român – altfel, eu …rapidist – la o execuție a fraților noștri de la Steaua… 1-5 cu Sporting Lisabona. Ce să mai comentezi? Aceasta este ȚARA, nu numai Steaua echipă de vârf, nu numai Forum hotel de top, etc.

Păi, am fost în Bulgaria mai alaltăieri cu niște prieteni. Taman la Varna. Să cumpărăm pantofi de nuntă unui socru mare. Prețuri mai mici decât la noi, parcă un ”ce” de civilizație-n plus. E drept că drumurile sunt ca perdelele de la Forum, dar…orișicât. Ne-am oprit la un restaurant mai spre țară ”Rățușca nu știu cum”, era 11 noaptea. Ne-au arătat întâi ce ne mai pot oferi de mâncare. Mediul : rustic , artizanal, mare curat, frumos. Aflând că suntem români ne-au pus muzică ”de-a noastră” – Manele. Să cad pe spate. Futu-i, ce popor colorat mai suntem, Doamneeeee! DACI ? Să-i ia dracii… noi neam de indieni suntem…