Jurnal Extim

Acopăr zilele de

SÂMBĂTĂ 24 și de DUMINICĂ 25 apr ca date ale relatării

Mă întorc la povestea zilei festive de Sf Gheorghe. …Mi-a dat Domnul o zi splendidă. Soare tot timpul. Întrucât ieri în vizita de la domeniul din Giulești- Sârbi, am topit cu niște oaspeți rapidiști o sticlă de Crâmpoșie de Teleorman, din 2003!!!, am dormit până la prânz. Cu telefonul închis. Așa că, cine m-a sunat să mă felicite mai devreme și n-a revenit să mă scuze… Deja la 1:30 mi s-a blocat telefonul de mesaje, iar taximetristul care m-a dus la giulești, era să facă accident la cum răspundeam la telefoane. Vă mulțimesc tuturor. E semn că sunt VIU. Exist.

La casa bătrânească a fost toată familia. Mai puțin Ana, fiica mea care suferea de o idiosicrazie acută…Repet, zi splendidă, vin de Pietroase, un ied sacrificat pentru mine de prieteni din Țară.Ciudată absența de felicitări de la unii prieteni artiști plastici și ale amicilor din Izbiceni, excepție Mircea. Nu consemnez absențele, dar nu le uit… Ultimul din zi care m-a sunat la 23:55 fu pr Cărămizaru, care mă așteptase de dimineață pe la biserică. Nu m-am dus că n-am putut dar și de teamă că nu mai scăpam… Apropo de absențe, Puiu-D. C., care nu mai poate vvorbi, mi-a dat abia duminică noaptea spre azi un splendid e-mail. Când scriitorii tac…scriu…

Apropo, m-am pus pe scris ca să fiu mai lejer de sărbători. Sunt acoperit toată Săptămâna Mare și aproappe cea Luminată. Prost e că mă tem să nu se faneze unele subiecte. Azi am scris despre Neparticiparea la Eurovision și despre Scandalul de la Operă.

Era să uit de desființarea Turneului de tenis Nastase-Țiriac Trophy. Și, colac peste pupăza, căderea în pluton a fostului nr 2 în tenis fem., Simona Halep.

Ne ducem la vale, ca Țară. Ni se duc toate simbolurile, contactele cu care lumea ne repera și toate degetele cu care pipăiam și noi lumea. Ilustrativ și simptomatic e scandalul de la Operă…

Așa. că voi schimba prioritățile cu cele stabilite ieri, pt Click tribuna mea iubită, dar, asta e…