Jurnal Extim

Marți 12 aprilie

Zi mohorâtă. M-am trezit la 6 cu grija că am uitat, da, am uitat să trimit articolul de –ieri-pe-azi la Click, despre aia mică de la ”Românii au talent”, Laura Bretan. Nici ei nu m-au sunat, au fost ocupați, așa că am pierdut ziua de ieri, ca un Împrăștie-Vreme imbecil… Cum ziceam ziua e tristă, gri a plouat și probabil va mai ploua.

Mă dreg, ca alatăieri, parcă, cu AC//DC despre care Lena a înțeles că iau ACC… – mă repar psihic cu Don Govanni la Mezzo. Cu Ana Netrebko. Tot în stilul ăla economicos, tare neplăcut mie. Ăla modern. Cu Don Giovanni în pantaloni negri de piele, mulați; cu celularul în mână, purtând o geacă albă de sky cu guler țapăn. Un dandy de Paris anii 80… Decorurile mari sunt minimaliste, inclusiv cortina, manipulate prin lumini, ingenios. Am văzut prima oară acest procedeu prin 1996 la Paris, la ”Crazy Horse” adus de o tragere la sorți fotbalistică. Decorurile cele mici, fixe: un copac și câteva statui.

Lascivitate la tabloul ceva mai ”deochiat”și la scenele intime.”Bună” Zerlina… Scene de pipăială sexo-comercială în ideia cvasi-letală de a sexualiza totul fiindcă se vinde; onor-clientela cere monșer; ”clientul nostru-stăpânul nostru”…

Dar, muzica e Muzică; vocile sunt Voci; Verdi e ”troppo” Giuseppe; Netrebko este chiar Ana. Vinovații sunt…, iată afișul MezzoTV:

Mozart:Don Giovanni, with Erwin Schrott and Anna Netrebko

in Baden-Baden

Don Giovanni, by Wolfgang Amadeus Mozart
Dramma giocoso in two acts, libretto by Lorenzo da Ponte

Balthasar-Neumann-Orchestra, Balthasar-Neumann-Choir, Thomas Hengelbrock (Conductor)
Philipp Himmelmann (Stage Director)
Florence von Gerkan (Costumes)
Johannes Leiacker (Sets)

 

Anna Netrebko (Donna Anna)
Erwin Schrott (Don Giovanni)
Luca Pisaroni (Leporello)
Malena Ernman (Donna Elvira)
Charles Castronovo (Don Ottavio)
Katija Dragojevic (Zerlina)
Jonathan Lemalu (Masetto)
Mario Luperi (Commendatore)

 

Recorded at the Festspielhaus Baden-Baden in May 2013

Să trec la cele lumești. Aseară am văzut cel mai ciudat meci din ultimii ani. Marea, pretențioasa, valoroasa, dar și găunoasa – aud că au probleme mari cu banii – zic de Pandurii Tg Jiu, care joacă la Turnu Severin, conduce acasă pe ASA Tg Mureș cu 3-1, și se termină 3-3… Imi aduce aminte de acel Rapid al lui Răzvan Lucescu, care a condus și cu 3-0 și a fost egalată… Apropo, s-a întors pe metoda Hizo consacrată, Dinu ”Vamă” Gheorghe ca manager. Pe care eu îl iubesc, susțin și respect numai când e la Rapid sau când a fost la Astra Giurgiu, la a cărei unire cu noi tot visez… Dar ”vrabia mihai-viteazu…” Am speranța că Dinu a venit exact la timp. Echipa e subțire și văd că tot se mai subțiază ca joc. Căci, Rapidul meu e pândit de faliment. Nu mă mai interesază amimozitățile mele cu familia Moraru, ar fi o meschinărie dacă m-aș acroșa de asta. Important e să promovăm și să ne salvăm. Suntem urmăriți de două echipe ”de baltă”, dunărene, Brăila și Călărași deloc slabe, deloc de subapreciat.

Ne-a venit un scandal monstru și extrem de îngrijorător. Video-clipul formației Taxi și a unei pleiade de soliști români contra, împotriva construirii Catedralei Neamului. Uite cum a ajuns prin intermediul câtecului pe mijloacele video, – de cine plătiți? nu de vreun bun creștin – să penetereze părerea strâmbă, opinia a 33 de indivizi. Artiști cetățeni le zicea pe vremea partidului unic… Să primeze. Formația ”Taxi”, deloc muzicalmente o trupă mediocră, dar cu o tactică managerială parșivă, băgăcioasă și bănoasă. Căci, știe să exploateze material, adică plin de succes trendurile vremii. Cine le-o mai inventa și pe astea? Și ele sunt două, azi. Ca niște porunci.

1. Promovează sexul, și

2. Înjură Biserica Ortodoxă Română și Catedrala Neamului.

Idealul meritat: o dărăpănătură mică, umilă pe un loc sărăntoc la care să se închine doar ei și neamurile lor: Catedrala Neamului Prost. Nu au cunoștiință de Vatican, de Domurile mari ale lumii Creștine. De Sf Vit din Praga, de cele din Paris toate, Marseille, Madrid, Barcelona, Koln, plus toată Sud-America. Noi nu trebuie să avem așa ceva o catedrală impozantă fiindcă nu vor ei cei 33….

Mă întreb ce clip au în șantier despre viitoarea mare moscheie din București, căci eu cu asta aș fi început cariera antireligioasă, domnilor !

Mi-e o silăăă…

Lipită mereu de conducerile unor institușii RRA, radio România – era un președinte pe care-l ligeau – Șeuleanu, au relașii diplomatice și de influență cu TVR. Ba, chiar fac texte imbecile gras-plătite pentru Eurovision și alte vaci de muls. Băieții sunt de mult doar pe bani mulși și ușor de luat… Așa că și aici la acest clip dacă se presupune că au fost plătiți de dușmanii BOR, cred că așa este. Deși aici, am o mărăială. Da se poate ca acțiunile deloc isolate împotriva a tot ce e românesc să fie finanțate de un celebru senator American. Accept ipoteza deși nu am văzut probe dar și inerția, indolența și uneori insolența BOR sunt condamnabile. Iar curentul anti BOR cu ”BORbelyții” lui, a știut să speculeze și să puncteze din plin. A se vedea scandalul dureros cu cazul ”Colectiv” cum a fost și mai este ”stors”, exploatat… ECO