Jurnal Extim

Duminică 3 aprilie

Aseară, ieri cu tot necazul, am încercat tot felul de refugii. Am început cartea lui Andahazi, Federico ungurul sud-american, genial. Am citit o pagină și nu m-am mai putut concentra. Am apelat la muzică, nu mi-a plăcut nimic.

M-am rânjit la fotbal. Aici, mi-a ieșit cât de cât… << Rapid a încheiat la egalitate cu ACS Berceni, scor 1-1 în ultima etapă a sezonului regulat în Seria 1 a Ligii a 2-a. Giuleștenii au încheiat prima parte a sezonului pe primul loc și pornesc din postura de lider și în play-off. Ilfovenii au avut 3 eliminați în repriza a doua – Alexandru Radu (54), Epaminonda Nicu(65) și Leonard Dobre (89) – dar ei au fost cei care au deschis scorul, în momentul în care jucau cu doi oameni mai puțin. A marcat Mihai Costin în minutul 80, cu o lovitură de cap la capătul unei centrări a lui Răzvan Pădurețu. Rapidiștii au egalat repede, prin Vlad Morar (82).La primul meci al lui Marian Rada ca adversar în Giuleşti, echipa sa, ACS Berceni, a obţinut un punct în ultima etapă a sezonului regulat.După o primă repriză fără ocazii prea mari, Rapid a avut prima şansă de gol, prin Iulian Popa. Tot el a fost faultat de Alexandru Radu, care a primit al doilea galben și a fost primul eliminat al serii (54). Imediat, Trandu a fost blocat excelent de portarul oaspeţilor, Stoian, care şi-a mai salvat odată echipa la o altă ocazie a aceluiaşi Trandu.În minutul 65, Berceni a rămas în 9 – Epaminonda Nicu a văzut şi el al doilea galben. Cu doi jucători eliminaţi, Berceni a deschis scorul cu 10 minute înainte de final. Mihai Costin a fructificat centrarea lui Pădureţu.Bucuria ilfovenilor a durat doar două minute. Vlad Morar a egalat, trecându-și în cont al 4-lea gol în 7 meciuri pentru Rapid. Dobre fost al treilea jucător eliminat de la Berceni, după un fault foarte dur în ultimul minut al timpului regulamentar, însă giuleştenii nu au reuşit să profite. Rapid e pe primul loc la finalul sezonului regulat și pornește ca lider și în play-off.>>(DIGI)

Să ai 2, apoi 3 ducători în plus și să faci egal, acasă, mare echipă are dom Moraru ăsta zisul patron.

Am văzut meciul Astra- Dinamo. 4-1.Umilință totală a lui Rednic adusă de Șumudică. Și, o alta adusă lui Puiu Iordănescu pentru neselecționarea lui Alibec. Care a dat trei goluri. ca niște șuturi în capul sau fundul – nu știu exact cu ce gândește… – selecționerului.

La capitolul hat–trick, de week-endul ăsta i se adaugă lui Denis, Andone de la Cordoba, dar și Ibrahimovici de la PSG… Am văzut și El Classico,. Barca vs Real Madrid, la Barcelona. Au câștigat madrilenii care au dat prin Ronaldo, golul victoriei după ce cu un minut înainte fusese eliminat Sergio Ramos de la ei.Dar ei nu sunt ”basarabeanul” Rapid…

Din Classico nu mi-au plăcut:

Unu. Fluierăturile și comentariile mitocănești și ireverențioase față de momentul -însuși, de la reculegerea pentru memoria lui Kruiff.

Doi. Fluierăturile catalane continuie, la adresa lui Ronaldo. Care, bă, băieți, totuși este un mare jucător.Ăn primii doi din lume. Dacă nu ar fi fost el pe teren, boii ar fi pierdut din spectacol. Dar, așa e subiectivismul. Cel mai adesea imbecil.Ăștia l-ar fi fluierat și pe Mozart, fiindcă era prea bun.Boi, ca noi…și, o spune un pro-catalan. La fotbal, nu la teritorialistică. 1-2. Rezultat corect. Barça de ieri, fu o ciosvârtă lamentabilă din Barcelona… de alaltăieri.

După week-endul ăsta, am rămas cu driblingul lui Alibec la dinamovistul Marc; când, că i-a dat-o printre picioare nu a fost de ajuns… Dealtfel am scris la Clik un ”Dragă Alibec…”, pentru luni.

Azi nu am făcut nimic. Dar m-am căntărit. Mi-am stricat duminica…Apropo, Gâlcă a făcut 1-1 la Malaga acuș, acuș…