Jurnal Extim

LUNI 7 martie

Weekend inactiv mai mult contemplativ. Nici nu mai știu ce am făcut vineri. A, ba da! Am văzut meciul de liga 2 Rapid – Dunărea Călărași. Ultima antrenată de dinamovistul Mihalcea, pe care nu l-am bătut nici când eram la Slobozia. Acum e pe primul loc. Giuleștenii nu au rupt-o nici acum tradițiile malefice. Au avut o oră superioritate numerică. Au avut două lovituri de penalty, date corect, și ratate. Și, abia a câștigat cu un scremut 1-0. Per total e bine. Per particular poți să crăpi de corazon.

Ce mai știu de vineri, e că am făcut mult drum pe jos. Atunci am comis ultima preumblare. Căci, sâmbătă a trebuit să acumulez puteri. A trebuit să merg cu Ana la un botez. Fiica Emiliei Dițu, Andreea, a născut un băiat Patrick Sebastian. Tatăl, George din Brăila. Biserică, spre final. Apoi, un restaurant de nunți ”Odeon”. Așa s-a numit prima mea trupă Rock din studenție, Odeon, unde eram solist vocal. Apoi, numele l-au luat niște bibici din Galați, Brăila nu știu. O trupă gen ”Azur” regina kitschului, o trupă proto-manelistă… ca spirit. Pe care în țigănirea totală de acum, aș prefera-o multora…cîntau, domnule, romînește cu accente românești…

Fu un chef frumos. Pe care l-am inclus într-o scrisoare adresată Emiliei, care va apărea marți…

L-am întâlnit pe Andrei Mihalache, acordeonistul, unchiul marelui țimbalist, Marius. La fel pe Gh Turda și pe violonistul Teodor Pană, nepotul lui nea Tudorică Pană, fiul lui Petrică, fratele Georgianei… Clanuri de mătase…mari muzicieni, nu doar lăutari. Și, am revăzut-o mai ales, pe mezina Emiliei, Alexia, 14 ani, finuța noastră. Care este elevă eminentă la clasa de flaut a liceului de muzică. Caldă și scumpă italianca.E fiica doctorului Lorenzo Pasquarelli din Santa Maria de lângă Napoli…Dar, ce familie muzicală, Dițu ăștia! Au cântat la botezul lor ca la nunta altora. Cum se duce talentul… prin sânge ca o boală ! Din frate-n frate. Din mamă-n fiice… și așa mai departe. Căci, pe lângă alții, au cântat Mama mare Emilia, mama Andreea și mătușa Iulia. Un regal. Am constatat că Ana dansează românește excelent și mi-a crescut inima. Ce fată frumoasă am, ce temperament are. Nu zic că seamănă cu mine, că nu mă crede mai nimeni, decât mama ei… Ce frumoasă …mama ei !

Duminică am zăcut, ca după o noapte pierdută – altă dată noaptea era câștigată, o, tempora! – cu șpriț alb de Tohani, că doar venii de la Mizil, pe care scria ”demi-sec” dar care era mai sec decât vinul sec. Apropo de vin, sunt obișnuit cu falsurile vieții de la celbrul dicton ”afară e vopsit gardu’, înăuntru leopardu’“! Sau, de câte ori am constatat că la robinet apa caldă e mai rece decât apa rece? Duminică, obosit după chef, iar sedentarism. Lasă că am dormitat mai toată ziua ca apoi să mă mut în fotoliu. Am văzut meciul Barcelonei la Eibar. 4 -0. Ce să mai zic de Messi două goluri?! Nu mai spun că din cauza punctualitîții Anei de a merge la nuntă la fix,am pierdut Real Madrid – Celta Vigo, Ronaldo 4 goluri. Ce nu-mi place la Ronaldo ăsta este hămeseala după goluri. L-am văzut adesea ce neam prost e. Pricinos, ahtiat, egotist. Calcă pe cadavre fie ele și din neamul lui… Messi, șoricelul e detașat, se amuză hi-hi-hi! pe sub mustața pe care n-o are. Miserupist și plezirist. Cum era dințosul de Ronaldinho, omul care a reinventat joaca în marele joc de fotbal…Ce lumeși eu trebuie să văs o mizerie mioritică numită Classico de România Dinamo – Steaua. O penibilitate de joc, ca si precedentul din Cupă.1-1. jenant. Ba, s-a mai accidentat rău și Marica. Mie-mi pare rău că n-o să fie la Națională, că n-am să uit acel 3-0 cu Ungaria cum ne-a liniștit emoțiile – și pe huliganii oaspeți din tribună, ăia-n negru ca catranul – dând gol din minutul 1: 30… Mai e un caz Șumudică de scandal. Măine i se lămurește sitația. A jucat fraierul la pariuri.Pierde tot. Acum, cînd are titlul lângă buzunar cu Astra lui.Vestea bună ar fi – un mai vechi vis al dlui Nicolae – să se unească Astra cu Rapidul meu. De când îmi doresc așa ceva, de câte ori am tot plănuit cu d Nicolae… Să dea Domnul să iasă omul de unde se află…și apoi să trăiască Rapid redivius !