Jurnal extim

Marți 8 decembrie

Un PS la Părerologia de ieri

”SOS BOR !”( II)

Am evocat armata și biserca în calitatea lor de stâlpi ai unui neam. Am uitat școala. Da, chiar am uitat-o. Recunosc ! Dar, dacă nu o uitam ce era de spus despre acest ”stâlp”? Că s-a distrus primul din 1990 ? Că acolo, la învățământ totul e o ruină ? O corupție bine organizată cu unele excepții? Totul e o improvizație. Și, aici am dreptul să vorbesc din interior. Vă spune un lector univ ieșit la pensie, scos cu forța din dispozițiile lui BOC – nu musai pentru persoana mea, Doamne ferește – și care s-a pensionat fix la 65 de ani, cu 1360 lei. Noroc că mai pot scrie la gazetă.

După data pensionării, mai urmau examenele din sesiunea de vară. Eu eram deja pensionat. Putea să nu mă mai privească. Dar, cine urma să-i examineze pe studenții mei la cursurile predate de mine? Tot eu. Căci, nu se face să-ți lași circa 50 de studenți batjocoriți… Așa că am mers de câteva ori la Târgoviște, pe banii mei, și am lichidat tot, cu conștiința împăcată și datoria rezolvată, băgându-l pe Boc în toate orificiile, găurile și cavernele materne. Pe el și pe Prezidentul lui… Chiar, sunt curios? Pentru studenții restanți din iarnă sau cei care nu au venit la ultima mea examinare, cine i-a rezolvat ?

Evident, monșer, s-au găsit soluții… Ați auzit ceva, vreun scandal? Nu !

Efectul final. Am întâlnit o fostă studentă, ziaristă cu diplomă, fericită: și-a deschis un salon de coafură. Am întâlnit într-un super-market din Focșani, un fost student din Brăila unde am ținut cursuri pe când predam pentru Univ Brâncoveanu -Pitești. Vindea cartele telefonice… << – Și, diploma de jurnalist? // -Nici nu mi-am ridicat-o, dom’ professor. Ce să fac cu ea?… >>

 

REACȚIE ulterioară

Sursa : Știripesurse.ro

Premierul CEDEAZA în fața Bisericii. Asigurări pentru Patriarh că robinetul cu bani nu e închis

Autor: Denisa Miron, Colaborator

Publicat: 06/12/2015

După ce în zilele trecute premierul și Guvernul său păreau că au luat o decizie drastică și că banii pentru biserici vor fi cu mai multă atenție cheltuiți, azi premierul face un pas mare înapoi. L-a sunat pe Patriarhul Daniel și i-a transmis că robinetul cu bani de la Bugetul de stat nu e închis chiar de tot și că și în 2016 chiar dacă bugetul e sărac se vor găsi bani pentru anumite proiecte în lucru. Practic… și-a contrazis și propriul ministru de Finanțe care îi sugera Bisericii să acceseze cu încredere fondurile europene și să nu se bazeze pe Buget.

”Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România.Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale. Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe pe Partintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie.”,

 se spune într-un comunicat de presă al Guvernului remis STIRIPESURSE.RO