Iubitele mele iubite…
Cu vulgaritate despre vulgaritate
Totdeauna m-am temut de singurătate. Mai ales aceea a lipsei elementului feminin. Îi zic așa ca să stabilesc o distanță obiectivă față de conștientizarea totală a actului sexual. Singurătatea despre care vorbesc, am gustat-o sălbatic pe când eram elev, adolescent, student, divorțat. Pubertatea mi-a fost tulburată de Anca. Avea ochi albaștri, un ten alb de poveste. Era relativ guraliva, vie, și se uita uneori, nu des, nuștiucum la mine. Credeam că… Să-mi potolesc foamea latentă de iubire la intrarea în par, seara, mă gândeam doar la ochii ei romarici profund albaștri și totul se ostoia. La alții, bănuiesc, era invers…
Pe vremea aceea făcem distincția clară între a iubi, care era un sentiment diafan, și pe care nu-l cunoșteam și a fute, pe care-l consideram de o vulgaritate maximă. Să fie clar, eu iubeam, domnule, nu futeam ca toți golanii din cartier care mă oripilau cu obsesiile lor, oridecâte ori mă vedeau mergând – și atât – pe stradă cu o fată.
– Ai futut-o? era prima lor întrebare. Eu mă înroșeam, și refuzam să răspund deși răspunsul era evident: NU! Nici când am început de-adevărat să iubesc deplin, fizic – adică să mă-ndrăgostesc și să și fut – când un camarad îmi punea întrebarea, tot mai roșeam nițel. Era o reacție reprimată nu de tot, un rudiment al fostei rușini. Nu, la actul în sine nu mai aveam inhibiții, dar la verbalizarea lui, la comentariul post-factum tot mă cam blocam. O iubită deloc vulgară cotidian, în timp ce făcem dragoste mi-a spus precipitată: ”Dacă mai tragi cearceful când te fuți cu mine, te bag în pizda mă-tii!”
Se zice că în momentele de super-excitație în timpul actului, orice vulgaritate e permisă, te excită… Să fie la alții. Eu m-am blocat. Abia acum descopeream din gura ei, că noi nu ne iubim, ci ne futem, brrrrr. Deci, facem ceva urât, dizgrațios. Ori, ce e mai frumos ca asta? Am trimis-o la plimbare și de atunci, gata…
Mi-e dor de sentimentul acela… candid și pur. Nu ar însemna că acum aș fi devenit vulgar… nici vorbă. Fiindcă, niciodată nu mi-a plăcut – rar am făcut-o și atunci la modul liric înghirlandat cu metafore – să comentez vulgar detaliile unui act frumos, duios și tandru de amor. La fel, am dezagreat femeile vulgare care aveau în limbaj cele mai urâte cuvinte ale acestui contact divin de frumos, superb care e dragostea. Căci, poate după moarte să mai afli ceva peste frumusețea iubirii, fie și a sub-ramurii ei vulgare: fututul.
Și, mai e ceva. Limba română, nu știu de ce, are pentru iubirea concretă un cuvânt care mie îmi repugnă. Acesta: a fute. Fututul. Nu știu de unde vine. Din ce mahala antic – romană, din ce latrină latină… Să fie slavofon? Unguresc? Turco-tătar? Oricum, nu-mi place…
… Și iată-mă criticîndu-mi limba și poporul fiindcă sunt lipsite de poezie. Și atunci de unde lirismul tragic al Mioriței? De unde versurile fabuloase, fabulosissime de la teleormăneanul cântec ”Carul cu flori” relevat de Tudor Gheorghe? De unde Miorița? Carul, liric și Miorița epică… De unde? De la poporul acesta plin de o fertilitate a vulgarului ?
NU! Doar de la excepțiile lui…
Cum iubesc eu liric? Voila!
Emfaze
Și vine ea cu emfază. cu talia ca o vază. se dezbracă una-două. umple cănile de rouă. și le dă pe gât. de dușcă. apoi mă sărută. mușcă. buza-mi sângerază mor. pân la spartul zorilor. cu propoziții și fraze. cu emfaze pe obraze. să tot conversezi ca mut. cu mângâiuri pe tăcut. și icneli de surdo-mut. doamne. cum te mai sărut. doamne. cum mă mai săruți. vrei din trupu-mi să mă muți. să rămân un sterp de suflet. să-mi pierd capul într-un umblet. să revin. mă recompun. trup și suflet să rămân. iartă-mă, doamne. fii bun.