Dragă Islanda

Dragă Islanda,

Dacă aveam boală pe o țară, și o înjuram ca la ușa Buckinghamului … era Anglia. Tu, draga mea, Islanda, blondina mea, ești răzbunarea Continentului.Tu, o insulă acolo, uitată la marginea geografiei; cu 300 mii suflete, unde m-aș fi ascuns în tinerețe – dacă-mi dădea Secu pașaport… – cu o jună adulterină să nu mă știe nimenea…tu, contra unei insule cât un imperiu colonial, să o umilești cu nesimțire !?

Te iubesc, Islada! Mai am o cumnată, Iolanda, dar ea e moldoveancă… Blondo, frumoaso, voioaso, insistento, dârzo, luptătoareo!

Tu, ai executat pedeapsa pentru perfidul Albion. Răzbunași marele act de trădare a Europei ! Cu cinste și onoare. Cu devoțiune. Golul englezesc din penalty nu fu corect. Căci, Domnu’ a vrut: ai egalat imediat, apoi ai marcat iar. A mai fost un fault similar în minutul 70. Care nu s-a mai dat. Arbitrul sloven a priceput cum bate vântul. A răzbunat și el Europa!

Ce pipote aveți, măi nene ? Cum ați jucat! Spania a murit. Anglia a decedat ! Turcia nici nu fu. Trăiască Islanda ! Ducă-se Anglia, cu anti-europenii ei, în fostele colonii! Eu aș scoate-o și din fotbal. Nu vrea dânsa Brexit? La Dracu ! Ce i-ai chinuit, ‘tu-le Brexitu mamii lor de perverși ! Perfidul Albion.Brexit, Brexit überalles ! Brexit și la fotbal ! La coadă, mă temeam că nu vă pierdeți capul, islandezii tatii. Căci, umărul l-a pus galeria Angliei. Nu ca alții la greu, una-două ”demisia”!

Islanda mea iubită. Tu, un popor de niței locuitori, ai bătut un Împeriu. Că și austro-ungarii se duseră, nu e vremea lor. Închin un pahar de whisky, udând o fleică de somon fumeè, în cinstea matale! Iar salutul vostru cvasi-tribal de la final, bătutul progresiv din palme – voi și pescarii voștri – m-a emoționat la lacrimi. Bine, băusem și niște țuică scoțiană, ca să fiu în context.Adică, în viitorul FOST Regat Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Dacă Anglia s-a dus; dacă Spania s-a dus; dacă Ungaria care ne stă nouă-n coaste, dusu-sa; dacă Croația s-a dus, noi de ce să ne mai plângem, copii ai ploilor mioritice ? Noi am ieșit penibil de onorabil, dar nu dezastruos ca Anglia. Care e tare : a ieșit în 3 zile din toate Europele… Brexit! Adică, siktir !

PS. Când Islanda bate Anglia, nu-i tot ca și Româna cu Albania ? Atunci, de ce și-o fi dat antrenorul englez demisia? Ciudate vietăți …