Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu” – Ediția 2

 A fost a III -a ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu” de la Buzau în perioada 15-16 iunie. Este unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România organizat de Primăria Municipiului Buzău la care au participat nume mari ale folclorului românesc. La primele 2 ediții în juriu și ca prezentator a fost George Stanca alături de Angela Buciu, Traian Ilea, Lazăr Novak, Alexandru Pugna, Laura Lavric și Benone Sinulescu ca președinte de juriu.
 

Anul acesta pe lângă Premiile la cele trei categorii de vârstă, Premiul Special al Juriului, Premiul de Popularitate, Premiul de Autenticitate, Marele trofeu, s-a înființat și Premiul George Stanca pentru promovarea folclorului românesc din cadrul Festivalului Național de Muzică Populară ”Benone Sinulescu” în memoria marelui jurnalist George Stanca, un mare iubitor de folclor. Premiul a fost acordat publicației online buzau.net și a fost înmânat de soția lui George Stanca.

Concursul s-a împărțit în trei grupe de vârstă și au fost selectați 30 de concurenți câte 10 pe categorie: până la 12 ani, între 12-16 ani, 16-25 ani. Marele trofeu l-a câștigat o fetiță de 7 ani din Craiova, Ziana Bîrdeanu, prima din concurs care l-a impresionat pe maestrul Benone Sinulescu (care de curând a făcut 82 de ani) și l-a făcut să plângă pe Adrian Naidin, membru al juriului. De menționat că au fost concurenți din toată țara și la grupa a 2-a a fost o concurență mare, cu copii foarte buni, a fost nevoie de o probă în plus pentru departajare.

Printre invitați la festival au fost Mariana Anghel, Ana Pacatiuș- care a făcut un efort mare să vină la o așa distanță, Ionuț Dolănescu, Anca Panțîru, Lazăr Novak, soții Valeria și Traian Ilea, Elisabeta Turcu, Maria Iliuț, Steliana Sima, Nicolae Datcu, Adrian Naidin, Lucia Dumitrescu, Ionuț Cocoș-premiantul de anul trecut, Radu Ciordaș. O prezență specială a fost Fuego Paul Surugiu și invitat de onoare a fost Gheorghe Zamfir cu Bere Gratis.

Felicitări Maestrului Benone Sinulescu care a suținut recitaluri în ambele zile de festival cu cântece din întreg repertoriul și care a cântat și a încântat publicul cu o plăcere și o bucurie fantastice cu toate că afară era o căldură toridă.

Ca și în anii trecuți Dan Negru a prezentat Gala de premiere a concursului.

Felicitări Primarului Buzăului, dl Toma, care a fost prezent tot timpul printre invitații și buzoienii veniți la târgul Drăgaica, felicitări organizatorilor și în mod deosebit lui Ionuț Pavel.

  

Ana Pacatius si Anca Pantiru la Buzau ls Festivalul Benone Sinulescu

Benone sarbatorit cu 2 sapt dupa ziua lui

Premiantii Cojocaru Didi Ionut Suceava. Cozneac Iuliana Maramures. Stefan Florin Dambovita

Primarul Buzaului dl Toma. Ziana Birdeanu castigatoarea marelui trofeu si tatal ei

Benone Sinulescu o felicita pe Ziana Birdeanu castigatoarea trofeului

Elisabeta Turcu.Adrian Naidin. Dan Negru. Steliana Sima invitati la festival

Ziana Birdeanu castigatoarea

Ana Pacatius.Ionut Dolanescu si Anca Pantiru invitati

Ana Pacatius si fam Dolanescu

Fam Ionut Dolanescu si fam Ilea

Benone Sinulescu si Ionut Cocos castigatorul editiei 2018

Benone Sinulescu. Lazar Novak. Traian Ilea si Ciordas

Premiantele si Adriana Stuparu-secretara juriului.in dreapta