Tabăra de la Calafat

In fiecare an la început de august la Calafat se întâlneau folkiștii în tabără. George Stanca a fost alături de ei ani de zile. A scris câteva articole despre Calafat și despre folkiștii care veneau aici.

George Stanca a fost omagiat marți 6 august 2019  în Tabăra Internațională de  Poezie și Folk de la Calafat.

Folkiștii, poeții din țară, prietenii din Calafat s-au adunat la Restaurantul Ok al familiei Chirițescu ca să depene amintiri cu și despre George Stanca. Când zici Tabăra de la Calafat zici Dan Vană. El este organizatorul,tatăl acestei tabere. Inițial se numea Tabăra folk de la Calafat. La ideea lui George Stanca se numește Tabăra Internațională de poezie și folk de la Calafat a subliniat Dan Vană, prietenul lui George care a amintit și despre o excursie la Cernăuți din cadrul Festivalului de la Siret când la vamă, la întoarcere s-a stat ore bune, s-au scos chitarele,  și a început un spectacol unde protagoniști erau George și Vană acompaniați de ceilalți folkiști. Au fost aplaudați de zecile de pasageri care așteptau la rând și chiar și de personalul de la vama Siret. O altă amintire era cu George și Stoican care și-au petrecut o noapte la restaurantul Ok și dimineța la 7 se conduceau unul pe altul la hotel.

Au fost prezentate cărțile Pionier în pop, rock, folk, -cu articole de muzică, Un corp scufundat într-un lichid-poeme și Reporter de profesie- reportaje.

Tic Petroșel a citit poezii din volumul de versuri și a prezentat un film cu George recitându-și versurile. El a făcut multe înregistrări cu George Stanca. Sorin Minghiat a amintit cat de emoționat a fost când în scrisoarea din Click George îi spunea că ii este dor de el. A încheiat spunând aceleași cuvinte “mi-e dor de tine George Stanca”. Ovidiu Mihăilescu a povestit de o zi minunată petrecută pe malul Dunării când George era solist vocal iar trupa lui l-a acompaniat.Atunci a aflat că George a fost solist al unei trupe rock Odeon în timpul studenției.  Ovidiu a fost impresionat de articolul despre Bob Dylan și de reportajul-interviu cu Ioana Radu din Pionier…. Prezidentul Doru Stănculescu a ținut să sublinieze că l-a sunat pe George când acesta era la spital neștiind că este internat și că a vorbit cu el. S-au întâlnit la prima ședință a Cenaclului Flacăra în 17 septembrie 1973.

Mulți prieteni și multe amintiri frumoase avea George la Calafat. Carmen și Traian Popescu care au filmat și au petrecut seri întregi împreună. Cu filmările lui Traian Popescu sperăm să scoatem un CD.

La Restaurantul Ok George se simțea bine. Aici și-a lansat în 2013 cartea Cu tandrețe maximă în prezența prietenilor, folkiștilor, patronilor restaurantului, familia Chirițescu și a lui Dan Vană care organiza totul.