O polemică folkistă

Apropo de scrisoarea mea către decedatul Vali Sterian, mă combate un MM-folkist.

[ L-am urmărit pe Youtube, nu-i chiar rău pe unele texte slabe…]

În anumite locuri are dreptate. Nu amănunțesc. Numai că eu îl puneam la curent pe un Vali imaginar, cu ce mai e prin folk. Cu deosebire era o trecere, în revistă , câteva rânduri rapidă, sentimentală a apropiaților lui//noștri. Care, implica unele omiteri de persoane. Totul, încadrat în 2400 de semne impuse tipografic. Nicidecum o analiză exhaustivă. Până să citesc eu textul lui MM , mi s-a spus că e decent. Nu, nu e ! E, clar, mâna unui individ tutelar, grobian. E suflul etilic al ”omului de cultură”, folk , care a emis celebra sintagmă poetică ”Pișa-m-aș pe mormântul tău, George Stanca! ”… reprezentativă pentru spiritul lor…

Așa că dle MM, articolul tău nu prea e al tău… dar îți înțelg cu compasiune obediența. De fapt, asta desparte folkul: vulgaritatea gratuită și morbidă a unor mici grupări, din care MM faci parte cu maculată mândrie.

Nici vorbă să mă refer la TOT folkul de azi, la cel decent și autentic, dar încep să cred că, pe anumite falii, dacă mă bag în folk mă mănâncă purceii. Mangalițele, porcii cei mari stau ascunși pe paie, la coteț.

Promit. N-o să se mai întâmple…e ultima replică. Mă tem. Pe criza asta de dezinfectante…